Monday, 8 April 2013

Uskovaiset hylkäävät, sitä on turha miettiä"Eläkööt rekisteröidyssä parisuhteessa, jos tarvii sitä rakkauttaan kaikille kuuluttaa."

Jep. Näin mun äiti sano, kun kerroin mielipiteeni homoavioliitoista. Ja mua hävettää kertoa, että se on tota mieltä. Mun vanhemmat on homojen suhteen niin helvetin vanhanaikaisia. Kyllä ne siis pystyy sen sietämään, tuttavapiirissäkin on joitakin homoja, mutta tiedän niiden sisimmässään pitävän sitä sairautena. Niin kuin liian moni muukin ihminen. Raivostuttaa. Tällä kertaa en voi pitää suutani kiinni. Monesta asiasta vuosien varrella oon ollut vanhempieni kans eri mieltä, mutta tätä en enää sulata. 

"Raamatunkin sais sitten kirjottaa uudestaan."

Anteeks mitä? Tässä iskän kommentti samaan keskusteluun. Okei, jos nyt on pakko vetää se Raamattu tähän mukaan, Raamattu sanoo että mies ja nainen on luotu toisilleen. Mutta Raamattu sanoo myös, että kaikki on samanarvoisia eikä ketään saa syrjiä, lähimmäistä pitää rakastaa ja niin edespäin. Raamattu sanoo myös, että Jumala rakastaa jokaista ihmistä. Mitä väliä sillä on, vaikka se ihminen tykkää samasta sukupuolesta? Se on silti ihminen, ja ihmisiä rakastetaan. Kaikkia.

Ja sitten se rekisteröity parisuhde. Jos se on jo melkein sama asia kun avioliitto, miksiköhän vitussa sitä avioliittoo ei voida hyväksyä homoille? Kutittaako se niin tajuttomasti ihmisten perseitä, jos niillä homoilla on sama sukunimi? Ei. Jos kutittaa, niin näiden ihmisten ehkä kannattaisi harkita että hankkis oikeen elämän.

Se on täyttä paskapuhetta, ettei homot muka "tarvitse" avioliittoo mihinkään. Homotkin voi haluta Jumalan siunauksen suhteelleen. Homot voi olla uskovaisia. Homot ei voi homoudelleen mitään, eikä sen pidä estää uskomista. Eikä homoudessa todellakaan ole mitään väärää. Tai sitten kaks naista (miksei miestäkin) on kumpikin aina haaveillu isoista, hienoista prinsessakirkkohäistä, mutta joutuu luopumaan unelmastaan vaan koska löysi toisensa ja rakastui. Miks kahden naisen pitäis joutua valitseen kirkkohäiden ja rakkauden välillä, kun yksi nainen ja yksi mieskään ei joudu sitä tekemään? Miks tässä maailmassa on jotkut asiat niin väärin?

Voi voi, yhteiskunnalla on vielä niin paljon parantamisen varaa. Ihan nolottaa asua Suomessa, ainoassa pohjoismaassa jossa homoavioliittoja ei ole sallittu.

ei, itse en ole homoseksuaali enkä myöskään erityisen uskovainen ihminen.

22 comments:

 1. tää oli oikeesti hyvä !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. toi oli oikeesti ihana kommentti !!

   Delete
 2. ihan sika hyvä postaus, ja oon niiin samaa mieltä!!:))

  ReplyDelete
 3. Tuli tästä mieleen, ku katottiin kerran isän kans dokumentti, jossa isä oli menny terapiaan, ku poikansa oli paljastunu homoksi. Ite tuijotin tätä suun auki, mutta isän mielestä samainen reaktio oli ihan normaali.

  Vähän joskus mietityttää, mitä ois tapahtunu, jos oisin ite tyttöihin päin kallellaan ja olisin tuonu tyttöystävän kotiin näytille... :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. oon miettiny ihan samaa! mitä mun vanhemmat oikeesti tekis jos oisin lesbo D:

   Delete
 4. hiuka hyvä postaus! :)

  ReplyDelete
 5. En nyt haluaisi tulla hakkaan Raamatulla päähän, MUTTA..
  Uskovaisilla ei oo mitään syytä olla homoja vastaan vaan HOMOUTTA. Mä ite oon siis uskis ja mun mielestä Raamattu sanoo totuuden, mutta kyllä mullakin on esim. homo kaverina eikä siinä mitään. Tietysti riippuu uskovaisesta, mutta mun mielestä olis hyvä, jos homoilla ois täysin samat oikeudet kuin heteropareillakin. Sais helposti samat sukunimet, adoptio-oikeudet ja kaikki muutkin kermat, mutta stoppi tulee niihin kirkkohäihin. Toki vois olla jotkut vastaavat juhlat, mutta avioliitto tulee Raamatusta ja se nyt vaan on "miehen ja naisen välinen". Ei naisetkaan voi miesteniltaan tunkee vaan siks, koska "poissulkeminen on rasismia".

  Jumalaan uskova homo luultavasti kunnioittaa sen verran Raamattua, ettei halua tehdä sen vastaisesti ja väkisin mennä kirkossa naimisiin. Ja Raamatun sanat ei oo mitään Jumalan päähänpistoja, vaan ne ohjeet on meitä varten ja ohjaamassa raiteille; valitettava faktahan se on, että me kuoltais sukupuuttoon, jos homoudesta tulis suuri "muoti-ilmiö".

  Ja mä siis tunnen henkilökohtaisesti homoja, eikä ne oo ketään huonompia ihmisiä. Muakin ärsyttää ne uskovaiset tai muuten vanhoolliset, jotka hyökkää homoja vastaan, väittää sitä sairaudeks ja näin. Jumalakin rakastaa homoja yhtälailla, sillä ei meistä kukaan kuitenkaan Raamatun mukaan pysty elään. Pointti on se, että yrittää :).

  En tiiä, saitko mitään irti tästä näkövinkkelistä, mutta kuitenkin... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. kyllä sain irti, tosi kiva että kommentoit! Ymmärrän sun näkökulman mutta oon silti just noista kirkkohäistä eri mieltä :)

   Delete
 6. vau, kirjotit huikeesti! asiatekstiä :)

  ReplyDelete
 7. Jennan kommentti oli asiaa ja oon samaa mieltä. Mun mielestä homoilla on oikeus avioliittoon, mutta ei kirkossa. jos se menee siihen että homoilla on oikeus kirkkohäihin, niin mun mielestä papilla on oltava oikeus kieltäytyä vihkimistä homoja jos se sotiii papin omia moraalisia arvoja vastaan. Homot on mun mielestä ok ja näin mut oon tätä mieltä :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. no joo toi vois olla ihan toimiva ratkasu että pappi sais kieltäytyä! mut sit just se että onko yhtäkään pappia joka suostuis :/

   Delete
 8. Mun blogissa ois haaste ja olis kiva jos viitsisit käydä tsekkaamas :)

  http://wsyanp.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

  ReplyDelete
 9. ihana teksti lotta! olet aivan mahtava kirjoittaja. jennan kommentti oli asiaton, homojen kuuluisi saada prinsessahäät!

  ReplyDelete

Kommentoimalla voit olla mun aurinko ♥ / Leave your comment and you can be my sunshine ♥